ACETO BALSAMICO TRADIZIONALE DI MODENA 25r.
ACETO BALSAMICO TRADIZIONALE DI MODENA
Extravecchio D.O.P. 25
BALZAMIKOVÝ OCOT TRADIČNÝ Z MODENY, IT
Archívny D.O.P., min. doba zrenia 25 rokov
dochucovadlo, kondiment
Balzamikový ocot tradičný D.O.P. z Modeny v Taliansku je vzácne dochucovadlo s koreňmi, ktoré siahajú až do dôb, keď rodina Este vládla vo vojvodstve v Modene. Tento výrobok, symbol najrafinovanejšieho kulinárskeho umenia Modeny, nedávno získal značku kvality D.O.P. (“ Denominazione di Origine Protetta” tzn. Chránené označenie pôvodu). Je vyrábaný dlhým zrením v siedmych sudoch, ktoré sú vyrobené z dreva rôznych druhov a veľkostí. Výrobné metódy sa snažia rešpektovať zámer biodynamickej extrakcie, ktorá spája každý druh dreva s určitou planétou (Saturn - borievka a gaštan, Jupiter - javor a gaštan, Mars - anglický dub a dub obyčajný, Slnko - jaseň, Merkúr - moruša, Venuša - akácia, Luna - čerešňa). Každý rok vinársky majster odleje určité množstvo vrchnej tekutiny z každého suda do menšieho suda, aby vykompenzoval prirodzené odparovanie tekutiny. Tým sa zvyšuje hladina octu obsiahnutá v každom sude. A takýmto spôsobom sa tekutina ošetruje po dobu niekoľkých rokov, až kým nie je vylepšená do tej miery, že vstrebala vône všetkých druhov dreva, v ktorých odpočívala.
Firma, v ktorej sa tento balzamikový ocot vyrába si pestuje hrozno vo svojich ekologických a biodynamických viniciach. Tento prvok robí z tradičného balzamikového octu z Modeny unikátny výrobok.
Je jedným z najnoblesnejších dochucovadiel, delikátny na mäse, zelenine, syre či dezertoch, ale ešte viac ,než si myslíte, aj na zmrzline a ovocí.
Skladovanie:
Skladujte v suchu, tme a pri izbovej teplote.
Balenie: 100ml, sklo
Balenie: 100ml
86.00 EUR